Burgeri de pui în stil thailandez
Ingrediente:
450g pulpe superioare de pui, tocate
2 căței de usturoi, tocați fin
1 legătură de coriandru, tocat fin (îl poți înlocui cu pătrunjel)
2 șalote, tocate fin
1 linguriță de ardei roșu iute, tocat fin (poți folosi mai mult sau mai puțin, după gust)
2 lingurițe sos de pește
½ linguriță de piper negru, proaspăt măcinat
2 linguri ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:
1. Într-un bol mare, amestecă bine carnea de pui cu usturoiul, coriandrul, șalotele, ardeiul iute, sosul de pește, piperul și ½ linguriță de sare grunjoasă de mare. Umezește-ți mâinile cu apă și formează 4 burgeri de aproximativ 2cm grosime.
2. Încinge grătarul sau o tigaie grill la foc mediu. Unge burgerii pe ambele părți cu puțin ulei de floarea soarelui, apoi prăjește-i timp de 8 minute pe o parte și 5 pe cealaltă, sau până când se rumenesc frumos și sunt fermi la atingere. Servește-i fierbinți.