Wednesday, May 13, 2015

WALNUT & COFFEE TART


http://www.houseandgarden.co.uk/recipes/desserts-cakes/walnut-and-coffee-tart

CREAM OF PEA AND ASPARAGUS SOUP


http://www.houseandgarden.co.uk/recipes/starters-sides/cream-of-pea-and-asparagus-soup

PLUM TARTE TATIN WITH SPICED RED-WINE GLAZE


http://www.houseandgarden.co.uk/recipes/desserts-cakes/a-plum-tarte-tatin-with-spiced-red-wine-glaze

TARTIFLETTE WITH SWEET POTATOES


http://www.houseandgarden.co.uk/recipes/main-courses/tartiflette-sweet-potatoes

Papanasi fierti (dietetici)


http://www.teoskitchen.ro/2014/01/papanasi-fierti-dietetici.html

Placinta florentina


http://www.goodfood.ro/reteta/placinta-florentina-807.html

Plăcintă cu brânză, ceapă şi cartofi


http://www.goodfood.ro/reteta/placinta-cu-branza-ceapa-si-cartofi-182.html

Rulouri de primăvară cu mazăre, feta, quinoa şi nam prik de roşii coapte


http://www.goodfood.ro/reteta/rulouri-de-primavara-cu-mazare-feta-quinoa-si-nam-prik-de-rosii-coapte-166469.html

Lamb, silverbeet and feta gözleme


http://www.sbs.com.au/food/recipes/lamb-silverbeet-and-feta-gozleme

coffee cake with pecan brittle


http://www.olivemagazine.com/recipes/coffee-cake-with-pecan-brittle/4370.html

FURSECURI NUCI


http://bucataria-romaneasca.ro/retete-culinare/dulciuri/fursecuri-nuci.html

Nuci


http://prajituri-bogi.blogspot.ro/2010/11/dio.html

Fursecuri „nuci“ umplute cu crema de cafea


http://www.bucatarmaniac.ro/2012/02/fursecuri-nuci-umplute-cu-crema-de.html

Faguri cu crema de ciocolata


http://cristina-cristinasworld.blogspot.ro/2012/08/faguri-cu-crema-de-ciocolata.html

Nuci umplute




http://www.culinar.ro/retete/dulciuri/piscoturi-biscuiti-pesmeti-fursecuri/nuci-umplute/44/2/18889/

TARTA CU CAISE


http://unseremblog.blogspot.ro/2010/07/tarta-cu-caise-250g-faina-alba-75g.html

Nuci umplute


http://www.culinare.ro/prajituri/nuci-umplute.html

Piersici


http://www.bucatarmaniac.ro/2009/04/piersici.html

Piersici


http://www.haisagatim.ro/2009/04/piersici.html

Piersici/Caise


http://pasiunepentrubucatarie.blogspot.ro/2013/03/piersicicaise.html

Nuci umplute


http://pasiunepentrubucatarie.blogspot.ro/2013/02/nuci-umplute.html

Bezele de Craciun cu ganache de ciocolata


http://pasiunepentrubucatarie.blogspot.ro/2013/12/bezele-de-craciun.html

Biscuiti cu ciocolata si sos caramel


http://pasiunepentrubucatarie.blogspot.ro/2013/11/biscuiti-cu-ciocolata-si-sos-caramel.html

Retete fursecuri fragede de casa, cu stafide, nuca sau ciocolata


http://nomnom.ro/fursecuri-fragede-de-casa/

PUI CHINEZESC


http://www.retetedesuflet.ro/tag/pui-chinezesc/

Taitei Chinezesti Cu Legume


http://www.gatesteinteligent.ro/taitei-chinezesti-cu-legume/62310

Placinta cu dovleac


http://www.dulciurifeldefel.ro/placinta-cu-dovleac/

Placinta cu dovleac


https://gatimsipovestim.wordpress.com/2012/09/05/placinta-cu-dovleac/

Pizza de casă cu blat subțire și aromat




La trei căni de făină am pus o cană și jumătate de apă (măsurate cu aceeași cană), o nucă de drojdie (cam zece grame) înmuiată-ntr-o lingură de lapte cu o pișcătură de zahăr. Am mai pus în aluat un vârf de linguriță de sare și unul de zahăr, o linguriță de oregano uscat, una de busuioc uscat și trei linguri de ulei de măsline extravirgin. Am frământat aluatul un sfert de ceas, cu mâna, să intre aer în el. E gata când e fin, se desprinde ușor de pe mână și e ușor elastic (am folosit făină albă tip 650).

După un ceas de crescut sub ștergar, aluatul a fost gata de lucru.

Un alt lucru important: sosul. Poate fi simplu, din roșii zdrobite – perfect, între noi fie vorba. Dar poate fi și altfel, tot perfect (perfecțiunea are multe fețe): o cutie mare de roșii fără pieliță, o cană de apă, doi căței de usturoi, câteva frunze verzi de busuioc, o lingură de oregano, o lingură de chimen, enibahar și coriandru (împreună cu toatele) zdrobite în mojar și apoi puse în oală, o linguriță de sare și una de zahăr. Se fierbe sosul pe foc mic o jumătate de ceas și se lasă la răcit. Apoi se întinde peste blat. Partea faină e că poate fi pus peste pizza după ce aceasta e scoasă din cuptor. Cu puțin ardei iute, obțineți o alternativă sănătoasă la ketch-up-ul picant. A, da, sosol care rămâne mai poate fi fiert o dată (cinci-șase minute) apoi poate fi păstrat în frigider, sub capac, două-trei săptămâni. Sau poate fi pus a doua zi pe paste.

Am întins aluatul în tavă, subțire. Peste el, sos, brânzeturi, ciuperci champignon (folosesc mereu proaspete, cele din conservă mi se par oribile) tăiate în lamele subțiri și bacon feliat subțire. Am mai pus și un simulacru de prosciutto crudo, cumpărat din Kaufland (e criză, în puii mei) cu 9 lei zece felii subțiri. M-am orientat totuși spre cel cu mai puține substanțe pe lângă carne.

Gozleme



Ingrediente pentru reteta de Gozleme

pentru foi:
500 gr faina
3 linguri ulei
1-2 lingurita de sare
1 plic de drojdie uscata (7 gr )
1 lingura zahar
apa calduta

pentru umplutura de carne:
300 gr carne tocata
1 lingurita sare
1 ceapa
1/2 legatura frunze patrunjel tocate
1/2 lingurita sumac
un praf de cimbru uscat

pentru umplutura de cartofi:
3 cartofi maricei
100 gr cas de oaie framanatat cu sare sau orice branza sarata, telemea…

100 gr unt topit pentru uns gozleme

* se pot umple cu orice fel de compozitie care va place
Mod de preparare pentru reteta de Gozleme

Umplutura de carne: intr-o tigaie caliti usor o ceapa tocata marunt. Adaugati carnea tocata si cand se albeste pe toate partile puneti apa rece cat sa o acopere. Adaugati sare, cimbru uscat si sumac. Acoperiti cu un capacel si lasati la foc domol pana scade. Trageti de pe foc si lasati sa se raceasca.

Umplutura de cartofi: puneti cartofii curatati si taiati in bucati, la fiert ca pentru piure. Cand sunt fierti scurgeti de apa si cand s-au racorit usor pasati-i impreuna cu branza sarata pe care alegeti sa o folositi.

Pentru foile de gozleme, inarmati-va cu putintica rabdare. Deci… eu va zic cum am procedat eu pentru ca nu am folosit drojdie proaspata, ci la plic Intr-un bol am frecat putintel zaharul cu drojdie de la pliculet, desi mare branza nu am rezolvat asa incat puteti sari linistite peste pasul acesta. Deci intr-un bol amestecati faina cu sarea, drojdia si zaharul. Adaugati uleiul si apoi incepeti a framanta usor, adaugand apa calduta pana ce obtineti un aluat ferm, dar elastic si sa nu se lipeasca de maini. Poate va suna ciudatel, insa nu aveti frica, aluatul va v-a spune singur cand sa va opriti, sa nu ii mai dati sa “bea” apa calda. Se va aduna singurel si va spune Stop! gata, pana aici!. Lasati-l apoi sa se hodineasca, la loc ferit de curenti de aer rece, sub acoperamantul unui prosopel fix 30 de minute.

Pe planseta infainata si cu ajutorul unui sucitor veti incepe sa lucrati foile de gozleme, pe care le veti umple cu cate putintica compozitie. Luati cate o farama de aluat, fix cam cat un ou mic si intindeti-o bine, la rotund, cat de marimea unei farfuri, pana ce devine putintel transparenta. Apoi pe o jumatate a ei puneti cate putin din compozitie respectiva si apoi impaturiti, obtinand astfel o semiluna. Le prajiti usor pe ambele parti, in tigaia incinsa, fara sa fie unsa cu ceva. Veti vedea ce frumusel se umfla si nu aveti spaime, nu e un aluat crocant, nope… sunt moi si… mmm… gozleme superbe!



Imediat ce le scoateti pe o farfurie le ungeti pe ambele parti cu unt topit. Procedati in acest mod pana ce terminati intreaga cantitate de aluat de intins, umplut, prajit si uns. Intre timp mai infulecati cate una, parol ca asa am procedat…